Er du på raggen? Ønskes til filminnspilling, 2021 - TV 2

desember 21, 2020 @ 12:00 AM

TV2 skal i gang med en ny sesong av dokumentarserien Wunderland, og vi ønsker å komme i kontakt med herlige, typete, lidenskapelig råner/ragger. Er det deg eller noen du kjenner? Ta kontakt med Anne Marte Kattevold Adolfsen på Messenger eller ama@saltofilm.no innen utgangen av 2020.

Det var vel flere som kjente lukta av Wunderbaum når AMCAR Lillestrøm la ut innlegget 25. november. Så vil du være med i Wunderland, lukter det Wunderbaum, og blinker det i ledlys i bilen din? Er du lidenskapelig opptatt av bilkultur, elsker å være på raggen eller råne rundt på stripa? Er du åpen, pratsom og lite selvhøytidelig? Glad i fest og moro og tar ikke ting så seriøst? Da er du kanskje den vi ser etter! TV2 skal i gang med en ny sesong av dokumentarserien Wunderland, og vi ønsker å komme i kontakt med herlige, typete, lidenskapelig råner/ragger.

MEDLEMSKAP i AMCAR FRA 495,- for medlemmer i tilsluttede klubber!!.

januar 01, 2021 @ 12:00 AM

AMCAR verdsetter alle bilhobby klubber som er tilsluttet oss. Vi er sammen for norsk bilhobby!

Medlemmer av våre tilsluttede klubber får nå en unik rabatt for på medlemskap i AMCAR. Konkret får man 300,- kroner direkte rabatt ved innmeldingen på amcar.no.

Alt du må gjøre er å huke av for 300,- rabatt og velge hvilken tilsluttet klubb du hører til ved innmelding. AMCAR er avhengig av økt medlemsoppslutning fra hele den norske bilhobbyen for å ytterligere forsterke våre kapasiteter i arbeidet for norsk bilhobby.

http://amcar.no/klubber/landsdekkende-klubber

http://amcar.no/klubber/lokalklubber

Informasjon om EAC Bilhistorisk Senter som nå er under tak! - EAC Eiendom AS

januar 01, 2021 @ 12:00 AM

Etter tusenvis av dugnadstimer er ildsjelene i ferd med å realisere et unikt bygg. Uten å nøle mener de at det vil gjøre Romerike en turistattraksjon rikere.

Helt siden 1988 har tanken om å samle de amerikanske bilene i et bilsenter kvernet i hodet til president Jack Tveter og de øvrige medlemmene i Eight Amcar Club (EAC). I fjor sommer startet byggingen, og nå er det unike senteret godt synlig i Knattendalen i tidligere Sørum kommune.

– Det ligger allerede en god porsjon dugnadsinnsats bak prosjektet. Også folk vi ikke kjenner, men som har en tilhørighet til bygda, kommer innom og spør om det er noe de kan hjelpe til med. Antallet som stiller på dugnad, varierer fra 15 til om lag 25, sier Tveter.

Gjenskaper bygate Første byggetrinn er på 4.300 kvadratmeter fordelt over to etasjer, pluss en hems. I underetasjen skal det gjenskape ei bygate kalt Studebaker Street etter et av bilmerkene klubben samler.

– Der vil det bli et gammeldags bilverksted med biler som skal restaureres, bensinstasjon med rampe, bilhoggeri og passende landskap. Vi skal gjenskape noe av tiden fra 40-, 50- og 60-tallet, sier Jack Tveter entusiastisk.

Ungdomsverksted I underetasjen blir det også avsatt vel 300 kvadratmeter til eget ungdomsverksted. – Vi har i to–tre år hatt sju gutter i 14–15 årsalderen hos oss gjennom et samarbeid med Lions i Sørum, fylkeskommunen og Nav. De har vært lei skolen og gjort en utrolig fin jobb her. Vi håper vi kan utvide avdelingen til å bli større og at noen av disse gutta kan drive senteret videre.

Presidenten legge ikke skjul på at ildsjelene snart trenger avløsning. – Vi har holdt på i snart 45 år, og på den tiden er de fleste av oss blitt 45 år eldre. Vi håper at gutta jeg nevner kan overta rattet i en tid da det snart ikke lenger finnes bremsebånd og bremsepumper på bilene. Nå går bilene på automat og kan kjøre som en radiobil

«Diner» og bibliotek I første etasje blir det bilutstilling, restaurant, eller «diner», som amcarfolket helst sier, samt bibliotek. I andre etasje, eller hemsen, blir det møterom og kontorer.

– Det gamle huset vårt blir stående som en integrert del av det bilhistoriske senteret. Det er her sjela ligger, sier Jack Tveter.

Det bilhistoriske senteret er kostnadsberegnet til 35 millioner kroner. Ved hjelp av utstrakt dugnadshjelp håper man å komme ned til 20 millioner kroner. Målet er åpning av senteret med 150–160 biler i løpet av året.

– Vi har lenge håpet på åpning i juni eller juli. Det kan fortsatt være mulig, men prosjektet er veldig arbeidskrevende og vi gjør mye for å holde kostnadene nede. Da går tiden fort, så vi nøyer oss fortsatt med å si at vi skal åpne i løpet av året.

– Unik samling Når dagen kommer, mener Jack Tveter at Romerike vil være en turistattraksjon rikere. – I dag stopper folk stort sett bare for å se Eidsvollsbygningen. Romerike har mye mer å by på, og det bilhistoriske senteret vil også bidra til å sette regionen på kartet. Vi har hentet biler gjennom seks år og råder i dag over 426 biler med merker som ikke havnet innenfor folden til General Motors og Ford. Vi sitter med en samling vi er alene med på verdensbasis. Blir verden normal igjen, bør dette bygget få turistene til å stoppe, sier Jack Tveter.

– Hva med neste byggetrinn? – Det blir en forlengelse av bygget for å få plass til enda flere biler, men det er satt på vent, sier amcar-presidenten.

Fakta Eight Amcars Club ble stiftet i 1977 for å ta vare på åtte amerikanske merker som tapte kampen mot de store.

I dag er det ni merker: Soto, Kaiser, Frazer, Henry J, Hudson, Nash, Packard, Studebaker og Willys. Siden 1988 har ildsjelene jobbet for å lage et bilhistorisk senter i Knattendalen i tidligere Sørum kommune.

Senteret skal stå ferdig i løpet av året.

Artikler om biler/motor med bilder ønskes til nytt motorblad - Audun White Dragon Munthe

januar 10, 2021 @ 12:00 AM

Heia , vi trenger reportasjer til vårt nye bil blad , Bil å sånt , send melding til magasinet om noen har bilder og en historie !

Magasinet er et gratis magasin så vi kan desverre ikke betale for reportasjer , men magasinet sendes i posten til de som sender bilder å tekst!

Vi ønsker bilder å tekst, av spesielle biler, alt er av interesse!

Send på Mail til audun@muntheforlag.no gjerne NÅ!

Hyggelig medlemsvekst for AMCAR nå – vi har plass til mange flere! Bli medlem!!

januar 14, 2021 @ 12:00 AM

I kjølevannet av Regjeringens fremleggelse av ny klimaplan 2021-30 fredag 07. januar og AMCARs påfølgende engasjement i saken har innmeldingene økt.

De politiske kreftene som ønsker privatbilismen til livs her til lands har aldri vært flere eller sterkere. AMCAR mener utvikling bør skje naturlig via positive insentiver og vår konstante evne til innovasjon og forbedring. Ikke via forbud og påbud som tres nedover ørene på oss eller urimelig beskatning av et helt nødvendig redskap som bilen i dag er for veldig mange nordmenn. Gårsdagens debatt på NRK illustrerer hvor viktig det er å konfrontere politikerne med konsekvensene av det vi mener er naiv og billig symbolpolitikk. Nullutslippsoner i Oslo og Bergen, forbud mot salg av ICE-biler i 2025 og bensin til 22 kroner literen vil ha tilnærmet null effekt på verdens klimagassutslipp. Tiltakene vil derimot gjøre hverdagen til 2,7 millioner norske bilister betydelig mer utfordrende.

Verdens mest miljøvennlige bilister – nordmenn - fortjener bedre enn å bli møtt med politikere som vil utelukke oss å fortelle at vår adferd er uønsket. AMCAR kommer ikke til å sitte stille å se på at norske bilisters rettigheter blir rasert. Vi varslet før nyttår en offensiv mot bilfiendtlig politikk i Norge og det skal vi følge opp og levere på. Medlemsveksten den siste uka er et kjærkomment tilskudd men AMCAR har plass til mange flere! Derfor oppfordrer vi nå alle til å ta del i en rekruteringsdugnad for AMCAR. Har du en kompis, bror, onkel ja til og med bestemor som er avhengig av bilen så sørg for at de melder seg inn hos oss! For de fleste sparer medlemskontigenten seg inn flere ganger med våre ledende medlemsfordeler som nå inkluderer ubegrenset veihjelp uten egenandel. Vi ønsker å bli enda mer slagkraftig og flere medlemmer er nøkkelen!

Støtt AMCARs arbeid – bli medlem!

Nytt 700 m2 stort verksted hos Phoenix US Cars ferdig i sommer

januar 20, 2021 @ 12:00 AM

Velkommen til "Et lite stykke Amerika midt i Vestfold". Hos oss kjøper du trygghet. Vi har et av Norges største delelager for Amerikanske biler og vi har offentlig godkjent verksted. Vi bygger nå helt nytt verksted på 700 m2 og regner med å få det operativt i sommer. Velkommen!

Bilsalget vårt har vært veldig bra i 2020 og verkstedet vårt har hatt fulle ordrebøker i absolutt hele året, også i de tidene på året som vanligvis er roligere på verkstedet. Vi vil i den anledning minne leserne på at vi ønsker å komme i kontakt med personer som kunne tenke seg en jobb hos oss som mekaniker på vårt nye verksted. Vi ser for oss at vi skal ansette to eller tre mekanikere til.

Året 2020 har selvsagt påvirket oss også i mindre positiv retning, da vi tenker tilbake på våren vi hadde der ingen visste noen ting om hva Covid-19-viruset egentlig ville resultere i for oss alle sammen. Vi måtte selvsagt avlyse vårt årlige «Phoenix-Get-Together» siste lørdagen i august, men vi håper at det i august neste år blir mulig å arrangere igjen.

Agder Frost i Froland, jan/2021 - Halvor Nyquist

januar 28, 2021 @ 12:00 AM

Samme plass som sist. Fra krysset ved Svenes i Froland er det ca. 2 km i retning Dølemo. Stor, åpen plass på venstre side av veien(Om du kommer fra Svenes, da). Den blir brøytet og vi håper jo på masse snø. Og vi spleiser på ved og brøyting. Ca. 150-200,- pr. skalle. Kun for MC og reint telttreff!

Arrangementet skal holdes innenfor gjeldende koronabestemmelser.

Sjekk hos arrangør først om det blir arrangert før du drar dit.

XON ICE, jan/2021 - Autoxo Sport AS

januar 28, 2021 @ 5:00 PM

Det er klart for vinterens store høydepunkt når Autoxo Sport tilbringer en glatt og fartsfylt helg med isbanekjøring på Gol. Gjør deg klar for å utfordre deg selv og dine kjøreegenskaper under krevende og morsomme forhold på isen. Deltagere vil ha tilgang til et VIP-telt med mat og drikke. Eventet er forbeholdt sportsbiler i premiumklassen.

Med overnatting, middag og underholdning på herlige Pers hotell er vi i tillegg sikret en komfortabel og sosial tur.

Program 28 januar 1700: Felles avreise Billingstad (frivillig) 2000: Innsjekk Pers hotell 2100: Kveldsmat 2200: After drinks

29 januar 0900: Frokost 1000: Førermøte konferansesal 1030: Felles avreise isbane 1100: Isbanen åpner 1300: Lunsj i VIP-teltet 1600: Isbanen stenger 1900: After drinks 2000: Middag 2200: After party

30 januar 0900: Frokost 1000: Førermøte konferansesal 1030: Felles avreise isbane 1100: Isbanen åpner 1300: Lunsj i VIP-teltet 1600: Isbanen stenger 1900: After drinks 2000: Middag 2100: After party

31 januar 1100: Utsjekk Pers Hotell 1130: Felles hjemreise Oslo

Pakke Isbanekjøring (2 dager) Hotellrom (3 netter) Forkost, lunsj og middag (3 døgn) Inngang badeland (3 dager)

Pris Rabattert forhåndsinnbetaling før 01 januar 6 900,- per bil / 1 900,- for ledsager Betaling etter 01 januar 7 900,- per bil / 2 500,- for ledsager

Deltagelse bekreftes først ved innbetalt beløp til kontonummer: 1503.20.71438 (Autoxo Sport). Ingen refusjon.

Registrer deg for påmelding (Minner om at alle sportsbiler skal forhåndsgokjennes)

Vi garanterer en helg du sent vil glemme. Kontakt oss gjerne for mer informasjon.

Covid 19 I forbindelse med Covid-19 forholder hele organisasjonen seg til anbefalinger og krav fra myndighetene. Både verkstedet og butikken har iverksatt preventive og forebyggende tiltak for å begrense en eventuell smittesituasjon ovenfor både kunder og ansatte. Videre vil alle Autoxo Sport eventer følge opptaderte Covid-19 retningslinjer fra lokale myndigheter. Vi forventer således at alle deltagere respekterer de samme retningslinjene

AVLYST - Rally Finnskog NM, jan/2021 - KNA Kongsvinger - AVLYST

januar 30, 2021 @ 12:00 AM

KNA Rally Finnskog blir andre NM-runde i 2021, løpet arrangeres lørdag 30.januar. Etter at løpet ble avlyst i 2020, er det gledelig at vi får muligheten til å arrangere dette løpet i 2021. Mere informasjon kommer så følg med… Vi vil ønske alle velkommen til en fartsfylt helg på Finnskogen.

Larvik Bilmesse, jan/2021- Larvik Bilmesse

januar 30, 2021 @ 11:00 AM

Vis alle datoer for dette eventet

Alle Larviks sju merkebilforhandlere samler seg igjen. I år med ENDA flere biler! Og flere utstillere. Gratis inngang og parkering. Velkommen til hele 2.100 kvadratmeter med biler og eget område med tegning for barna.

Rally Knuten, jan/2021 - Rally Knuten Winter Hill Climb

januar 31, 2021 @ 5:00 PM

MED KORONA FORBEHOLD!

Velkommen til Rally Knuten 31.1.2021 Rally Knuten er, til tross for navnet ikke noe rally. Det er et litt annerledes MC-treff. Treffet foregår langs Knuteveien, en mørk, smal, svingete, bratt bakke ca 9 km lang. Det finnes ikke noe lys. På toppen ligger Knutehytta, hvor vi samles til middag etter å ha kjørt opp. Rally Knuten har blitt arrangert hvert år siden 2010. Vi har vært 30-60 deltagere på motorsykkel, og enda flere til middag etterpå. Vi fyller Kuntehytta med artige folk en lørdagskveld, og alle har det moro og noe å snakke om i lang tid etterpå. Opplegget er som følger: Når mørket kommer, samles vi på Knutehytta kl 17.00. Kjøringa foregår med en felles tur (master) ned fra hytta og til bunnen av bakken i Saggrenda. Konkurransen går ut på å kjøre opp Knuteveien på idealtid: 9 minutter fra Saggrenda til Sachsen, 5 minutter fra Sachsen til Knutehytta. Man får straffeprikker dersom man kjører for fort eller for sakte. Man får også prikker for alder på sykkelen, slik at nyere sykler får flere prikker enn eldre (1 prikk pr 5 år).

Syklene som brukes tilhører alle tenkelige kategorier. Hva sies om et treff som samler førtitalls Husqvarna, Yamaha QT50, Tempo Corvette, Guzzi sidevognssykkel, HD Servicar, sekstitalls engelskmenn, søttitalls TT500, Kawa H2, Laverda Chott, moderne endurosykler med langpigg og mye annet? Jo, det kaller man et artig opplegg med hyggelige folk i alle aldre. Vi har plass til ca 60 deltagere med venner og følge.

Bilder fra tidligere år finnes på www.livredd.info

Lygnasprinten feb/2021 - Jan Erik Thaulow (NMK Hadeland)

februar 06, 2021 @ 10:00 AM

Lygnasprinten er tilbake :-) NMK Hadeland har de siste årene hatt Rally Hadeland, nytt nå er at det skal hete Lygnasprinten igjen når det går som sprintrally, og Rally Hadeland når det er NM runde :-) Så ta turen til Hadeland og opplev rå islagte veier den 06.02.2021 :-)

UTSATT - MC Messe Bergen, feb/2021 - Stiftelsen Vestlandshallen - UTSATT

februar 06, 2021 @ 10:00 AM

Dessverre er det ikke mulig å arrangere noen MC Messe i februar måned. Vi er lei oss for dette. Ny dato blir satt opp når vi ser utviklingen i pandemien ! Mvh MC MESSEN A/S

MC-messen 06. og 07. februar 2021 vil inneholde et svært bredt spekter av utstillere og underholdning/show, og selvsagt servering med passende mat- og drikkemeny for store og små.

Yrkes-NM i bilfag på Automessen 2021, feb/2021 - Automessen

februar 10, 2021 @ 10:00 AM

Yrkes-NM i bilfag skal gjennomføres under Automessen 2021. Dermed skal det kåres fire norgesmestre i bilfagene på Norges Varemesse i februar. Share on facebook Share on linkedin Share on twitter Share on email Share on print Fra 10. til 12. februar neste år går Automessen 2021 av stabelen på Norges Varemesse i Lillestrøm. Nå er det inngått en avtale mellom Automessen og Bilfag.no om å avholde Bilfag-NM under messa. – Det kunne ikke vært mer «innertier», sier Arild Hansen, som er prosjektleder for Automessen 2021, til MotorBransjen.no. – Utrolig visuell effekt På grunn av koronaviruset ble Yrkes-NM, som skulle vært avholdt i Sørlandshallen i oktober, utsatt til 2021. – Det var veldig bra at vi traff med at Automessen arrangeres i Norge i 2021. Det gjør at skolene som kommer på besøk kan få se hva yrkene er i praksis, sier Vidar Strande i Bilfag.no til MotorBransjen.no. Det konkurreres i fire grener under Bilfag-NM – bilmekanikere for lette kjøretøy, bilmekanikere for tunge kjøretøy, bilskade og lakkering. – At besøkende kan få se arbeidet utført der og da gir en utrolig visuell effekt, legger Strande til. Det er forventet rundt 50 deltakere som skal få boltre seg på 1.500 kvadratmeter. Vinnerne blir kåret under messas siste dag. – Det er viktigere enn noen gang å vise frem hva bilfagene består av, og her får man samlet hele spekteret, fra skolen til yrkene, leverandørene og verkstedene, sier Hansen. Vil bli avholdt som planlagt Flere store arrangement har blitt avlyst eller flyttet som følge av korona-krisen, blant annet Bilbransjens Dager. Arild Hansen er klar på at Automessen 2021 arrangeres i februar 2021 som planlagt. – Norges Varemesse har gjort de tiltak som kreves per i dag, og tilpasser seg selvfølgelig til nye føringer som måtte komme fra myndighetene, sier Hansen. MELD DEG PÅ

UTSATT TIL 2022 - Dra til sjøs, feb/2021 - Dra til sjøs AS - UTSATT TIL 2022

februar 11, 2021 @ 1:00 PM

Vis alle datoer for dette eventet

Vi beklager at vi på grunn av coronaviruset har valgt å avlyse Dra til sjøs 2021😔 Båtmessen krever så mye planlegging (i god tid) for alle parter, at vi ut fra dagens situasjon ser for mange usikre momenter til at vi finner det forsvarlig å fortsette planleggingen av Dra til Sjøs 2021. Det vil ikke bli satt opp en ny dato for Dra til Sjøs i 2021, men vi skal komme sterkt tilbake i 2022 og satser da på tidenes DRA TIL SJØS.

Dra til Sjøs er norges nest største innendørs båtmesse og den vil bli avholdt i Straume Idrettspark helgen 6. - 9. februar 2020. Det vil bli over 8.000 kvm fylt opp med det lekreste som kan flyte. Båtmessen kan by på alt fra seilbåter, cabincruisere, daycruisere, skjærgårdsjeeper, vannscootere og pilothusbåter. ​ Hjertelig velkommen til Straume Idrettspark for en spennende båtopplevelse!

UTSATT - Årsmøte Gardermoen, feb/2021 - Norsk Motorcykkel Union - UTSATT

februar 12, 2021 @ 1:00 PM

NMCUs sentralstyre har lørdag 23.januar besluttet å utsette årsmøtet og kretskonferansen, som skulle gått av stabelen om to uker, 12.-14.februar. Bakgrunnen for utsettelsen er selvsagt den pågående pandemien, og de ulike smitteverntiltakene som gjelder i den sammenheng.

Innkalling til årsmøte 2021 i NMCU.

Dagsorden i henhold til vedtektene. Vi minner om vedtektenes § 4, pkt. 4 c: Saker som ønskes behandlet på årsmøtet må være sentralstyret i hende senest 4 - fire - uker før årsmøtet.

Det samme gjelder for forslag til endring av Politisk plattform.

Kontakt epost: nmcu@nmcu.org eller telefon +47 908 37 374

NMCUs årsmøte 2021 avholdes etter alle solemerker også denne gangen på Gardermoen. Men med bakgrunn i dagens Covid19-situasjon vet vi ikke om vårt vanlige møtested (Scandic Hotel Gardermoen) vil være tilgjengelig, eller om vi må være et annet sted. Eller om det i det hele tatt blir mulig å få til et fysisk møte.

Registrering skjer fra kl. 13:00. Selve årsmøtet begynner kl. 13:30. Alle NMCU-medlemmer er hjertelig velkommen. Hvis omstendighetene tillater blir det årsmøtemiddag på kvelden. Husk å krysse av for middag når du melder deg på dersom du ønsker å delta på denne.

Forhåndspåmelding – EKSTRA VIKTIG I ÅR Smittevernreglene krever at vi har full kontroll på alle som deltar. Elektronisk påmeldingsskjema er lagt ut på NMCUs hjemmeside, www.nmcu.org under fanen «Om oss».

Drømmen om MC/digital Motorsykkelens Uke, feb/2021 - Norsk Motorcykkel Union

februar 15, 2021 @ 10:00 AM

«Motorsykkelens Uke» blir kickstart med masse informasjon før årets motorsykkelsesong. Aktørene som samarbeider om initiativet har samlet nær 500.000 medlemmer eller følgere. Videre vil budskapet gjennom Motorsportforbundet nå hele idretten med 2.1 millioner medlemmer i Norges Idrettsforbund. NMCU årsmøtet lørdag 13. februar marker inngangen på det som blir «Motorsykkelens Uke 2021» i Norge. Gjennom den påfølgende uken blir det mye informasjon om MC i alle kanaler – for å kickstarte MC-sesongen i 2021. Budskapet er «Drømmen er MC» hvor vi inspirerer til å besøke forhandler for råd, innspill og en god handel. Siden det er Corona og Covid-19 blir det meste lagt til rette digitalt.

UTSATT - Medlemstur - Kultur på Hjul Fornebu, feb/2021 - Soon Automobil Club - UTSATT

februar 18, 2021 @ 6:00 PM

Vi besøker denne torsdagen museet «Kultur på Hjul» på Fornebu Vi samles nederst på torget i Son kl 18.00 - frammøte kl 19.00 hvis noen kjører direkte.

Numedalsrally feb/2021 - NMK Nore og Uvdal

februar 20, 2021 @ 11:00 AM

Kontakt: 909 67 106 linnti88@hotmail.com

Tanken våres for Numedalsrally 2021 er at vi ØNSKER og håper at vi kan arrangere men er selvfølgelig med forbehold at covid19 situasjonen tillater ett slik arrangement. Vi kommer tilbake med nærmere oppdateringer etter hvert. 😃

Primustreffet, Fjorda, feb/2021 - Bjarne Hein Nielsen

februar 26, 2021 @ 6:00 AM

For de særeste særingene som liker å reise på motorsykkeltur om vinteren!

Vi anbefaler

Amcar
Panvulk
Meguiars