Event location (1041)

Nationwide (5), Agder (53), Innlandet (152), Møre og Romsdal (59), Nordland (62), Oslo (74), Rogaland (91), Troms og Finnmark (33), Trøndelag (131), Vestfold og Telemark (88), Vestland (67), Viken (228)

Event type (291)

Named events (8), Activity (259), Charity event (1), Education (68), Automotive events (273), Show (18), Entertainment (145), Meeting (19)

Informasjon om EAC Bilhistorisk Senter som nå er under tak! - EAC Eiendom AS

January 01, 2021 @ 12:00 AM

Etter tusenvis av dugnadstimer er ildsjelene i ferd med å realisere et unikt bygg. Uten å nøle mener de at det vil gjøre Romerike en turistattraksjon rikere.

Helt siden 1988 har tanken om å samle de amerikanske bilene i et bilsenter kvernet i hodet til president Jack Tveter og de øvrige medlemmene i Eight Amcar Club (EAC). I fjor sommer startet byggingen, og nå er det unike senteret godt synlig i Knattendalen i tidligere Sørum kommune.

– Det ligger allerede en god porsjon dugnadsinnsats bak prosjektet. Også folk vi ikke kjenner, men som har en tilhørighet til bygda, kommer innom og spør om det er noe de kan hjelpe til med. Antallet som stiller på dugnad, varierer fra 15 til om lag 25, sier Tveter.

Gjenskaper bygate Første byggetrinn er på 4.300 kvadratmeter fordelt over to etasjer, pluss en hems. I underetasjen skal det gjenskape ei bygate kalt Studebaker Street etter et av bilmerkene klubben samler.

– Der vil det bli et gammeldags bilverksted med biler som skal restaureres, bensinstasjon med rampe, bilhoggeri og passende landskap. Vi skal gjenskape noe av tiden fra 40-, 50- og 60-tallet, sier Jack Tveter entusiastisk.

Ungdomsverksted I underetasjen blir det også avsatt vel 300 kvadratmeter til eget ungdomsverksted. – Vi har i to–tre år hatt sju gutter i 14–15 årsalderen hos oss gjennom et samarbeid med Lions i Sørum, fylkeskommunen og Nav. De har vært lei skolen og gjort en utrolig fin jobb her. Vi håper vi kan utvide avdelingen til å bli større og at noen av disse gutta kan drive senteret videre.

Presidenten legge ikke skjul på at ildsjelene snart trenger avløsning. – Vi har holdt på i snart 45 år, og på den tiden er de fleste av oss blitt 45 år eldre. Vi håper at gutta jeg nevner kan overta rattet i en tid da det snart ikke lenger finnes bremsebånd og bremsepumper på bilene. Nå går bilene på automat og kan kjøre som en radiobil

«Diner» og bibliotek I første etasje blir det bilutstilling, restaurant, eller «diner», som amcarfolket helst sier, samt bibliotek. I andre etasje, eller hemsen, blir det møterom og kontorer.

– Det gamle huset vårt blir stående som en integrert del av det bilhistoriske senteret. Det er her sjela ligger, sier Jack Tveter.

Det bilhistoriske senteret er kostnadsberegnet til 35 millioner kroner. Ved hjelp av utstrakt dugnadshjelp håper man å komme ned til 20 millioner kroner. Målet er åpning av senteret med 150–160 biler i løpet av året.

– Vi har lenge håpet på åpning i juni eller juli. Det kan fortsatt være mulig, men prosjektet er veldig arbeidskrevende og vi gjør mye for å holde kostnadene nede. Da går tiden fort, så vi nøyer oss fortsatt med å si at vi skal åpne i løpet av året.

– Unik samling Når dagen kommer, mener Jack Tveter at Romerike vil være en turistattraksjon rikere. – I dag stopper folk stort sett bare for å se Eidsvollsbygningen. Romerike har mye mer å by på, og det bilhistoriske senteret vil også bidra til å sette regionen på kartet. Vi har hentet biler gjennom seks år og råder i dag over 426 biler med merker som ikke havnet innenfor folden til General Motors og Ford. Vi sitter med en samling vi er alene med på verdensbasis. Blir verden normal igjen, bør dette bygget få turistene til å stoppe, sier Jack Tveter.

– Hva med neste byggetrinn? – Det blir en forlengelse av bygget for å få plass til enda flere biler, men det er satt på vent, sier amcar-presidenten.

Fakta Eight Amcars Club ble stiftet i 1977 for å ta vare på åtte amerikanske merker som tapte kampen mot de store.

I dag er det ni merker: Soto, Kaiser, Frazer, Henry J, Hudson, Nash, Packard, Studebaker og Willys. Siden 1988 har ildsjelene jobbet for å lage et bilhistorisk senter i Knattendalen i tidligere Sørum kommune.

Senteret skal stå ferdig i løpet av året.

MEDLEMSKAP i AMCAR FRA 495,- for medlemmer i tilsluttede klubber!!.

January 01, 2021 @ 12:00 AM

AMCAR verdsetter alle bilhobby klubber som er tilsluttet oss. Vi er sammen for norsk bilhobby!

Medlemmer av våre tilsluttede klubber får nå en unik rabatt for på medlemskap i AMCAR. Konkret får man 300,- kroner direkte rabatt ved innmeldingen på amcar.no.

Alt du må gjøre er å huke av for 300,- rabatt og velge hvilken tilsluttet klubb du hører til ved innmelding. AMCAR er avhengig av økt medlemsoppslutning fra hele den norske bilhobbyen for å ytterligere forsterke våre kapasiteter i arbeidet for norsk bilhobby.

http://amcar.no/klubber/landsdekkende-klubber

http://amcar.no/klubber/lokalklubber

Artikler om biler/motor med bilder ønskes til nytt motorblad - Audun White Dragon Munthe

January 10, 2021 @ 12:00 AM

Heia , vi trenger reportasjer til vårt nye bil blad , Bil å sånt , send melding til magasinet om noen har bilder og en historie !

Magasinet er et gratis magasin så vi kan desverre ikke betale for reportasjer , men magasinet sendes i posten til de som sender bilder å tekst!

Vi ønsker bilder å tekst, av spesielle biler, alt er av interesse!

Send på Mail til audun@muntheforlag.no gjerne NÅ!

Hyggelig medlemsvekst for AMCAR nå – vi har plass til mange flere! Bli medlem!!

January 14, 2021 @ 12:00 AM

I kjølevannet av Regjeringens fremleggelse av ny klimaplan 2021-30 fredag 07. januar og AMCARs påfølgende engasjement i saken har innmeldingene økt.

De politiske kreftene som ønsker privatbilismen til livs her til lands har aldri vært flere eller sterkere. AMCAR mener utvikling bør skje naturlig via positive insentiver og vår konstante evne til innovasjon og forbedring. Ikke via forbud og påbud som tres nedover ørene på oss eller urimelig beskatning av et helt nødvendig redskap som bilen i dag er for veldig mange nordmenn. Gårsdagens debatt på NRK illustrerer hvor viktig det er å konfrontere politikerne med konsekvensene av det vi mener er naiv og billig symbolpolitikk. Nullutslippsoner i Oslo og Bergen, forbud mot salg av ICE-biler i 2025 og bensin til 22 kroner literen vil ha tilnærmet null effekt på verdens klimagassutslipp. Tiltakene vil derimot gjøre hverdagen til 2,7 millioner norske bilister betydelig mer utfordrende.

Verdens mest miljøvennlige bilister – nordmenn - fortjener bedre enn å bli møtt med politikere som vil utelukke oss å fortelle at vår adferd er uønsket. AMCAR kommer ikke til å sitte stille å se på at norske bilisters rettigheter blir rasert. Vi varslet før nyttår en offensiv mot bilfiendtlig politikk i Norge og det skal vi følge opp og levere på. Medlemsveksten den siste uka er et kjærkomment tilskudd men AMCAR har plass til mange flere! Derfor oppfordrer vi nå alle til å ta del i en rekruteringsdugnad for AMCAR. Har du en kompis, bror, onkel ja til og med bestemor som er avhengig av bilen så sørg for at de melder seg inn hos oss! For de fleste sparer medlemskontigenten seg inn flere ganger med våre ledende medlemsfordeler som nå inkluderer ubegrenset veihjelp uten egenandel. Vi ønsker å bli enda mer slagkraftig og flere medlemmer er nøkkelen!

Støtt AMCARs arbeid – bli medlem!

Nytt 700 m2 stort verksted hos Phoenix US Cars ferdig i sommer

January 20, 2021 @ 12:00 AM

Velkommen til "Et lite stykke Amerika midt i Vestfold". Hos oss kjøper du trygghet. Vi har et av Norges største delelager for Amerikanske biler og vi har offentlig godkjent verksted. Vi bygger nå helt nytt verksted på 700 m2 og regner med å få det operativt i sommer. Velkommen!

Bilsalget vårt har vært veldig bra i 2020 og verkstedet vårt har hatt fulle ordrebøker i absolutt hele året, også i de tidene på året som vanligvis er roligere på verkstedet. Vi vil i den anledning minne leserne på at vi ønsker å komme i kontakt med personer som kunne tenke seg en jobb hos oss som mekaniker på vårt nye verksted. Vi ser for oss at vi skal ansette to eller tre mekanikere til.

Året 2020 har selvsagt påvirket oss også i mindre positiv retning, da vi tenker tilbake på våren vi hadde der ingen visste noen ting om hva Covid-19-viruset egentlig ville resultere i for oss alle sammen. Vi måtte selvsagt avlyse vårt årlige «Phoenix-Get-Together» siste lørdagen i august, men vi håper at det i august neste år blir mulig å arrangere igjen.

Wik's Bilopphuggeri på Vikhammer skal avvikles

February 01, 2021 @ 12:00 AM

Wik's Bilopphuggeri skal avvikles. I denne forbindelse skal det startes en prosess med å rydde området.

For kjøp eller info, ring Sten Cato Nordsæther på 922 09 334, eller Svein Wik på tlf 938 29 066

Masse deler til eldre lastebiler fra 40-50-60 og 70 tallet selges. Det meste skal bort.

Classic Garage åpnet ny flott butikk for klassiske biler i Ski, 01. feb/2021 - Classic Garage AS

February 01, 2021 @ 10:00 AM

NÅ ER VI KLARE! Mandag 1. Februar åpnet vi vår nye butikk i Myrfaret 3, på Ski. Velkommen til vår nye entusiast butikk, mange biler som ennå ikke er annonsert på Finn.

Har du noe til vår samling? Hilsen museene på Hunderfossen

February 03, 2021 @ 12:00 AM

Norsk Vegmuseum
Hunderfoss vei 757, 2625 Fåberg

Norsk vegmuseum samler inn og tar vare på gjenstander, foto, film og arkivmateriale knyttet til vegbygging og veghistorie, fjellsprenging/tunnelhistorie og kjøretøyhistorie. Vi jobber også med temaer relatert til livet langs våre veger, slik som bensinstasjonshistorie og campingplasser/bilferie.

Gjenstandssamlingen inneholder i dag om lag 20.000 objekter, og museet har ca. 60.000 fotografier, i tillegg til store mengder film og arkivmateriale. Norsk vegmuseum jobber kontinuerlig med å styrke sine samlinger.

Dersom du har gjenstander eller annet materiale du ønsker å gi i gave til Norsk vegmuseum, vil alle henvendelser bli behandlet av samlingsforvaltningskomiteen. Dette sikrer at vi ikke tar inn ting vi allerede har fra før, og at vi har kapasitet og ressurser til å ivareta nye tilskudd på best mulig måte. Merk at ikke alle gjenstander er utstilte, de fleste ligger i våre magasiner. Det er likevel et mål for oss å gjøre flest mulig gjenstander og bilder tilgjengelige på digitaltmuseum.no

Ved å donere til Norsk vegmuseums samling sikres både objekt og dets historie for ettertiden, og formidling, enten ved å stille ut eller gjøre informasjon om objektet tilgjengelig digitalt, gjør historien tilgjengelig for alle. Samlingsforvaltningskomiteen bruker normalt 2-3 uker på behandling av tilbud, og alle henvendelser blir besvart.

I helt spesielle tilfeller kan museet vurdere kjøp av gjenstander. Tilbud om gaver kan også bli vurdert som formidlings/bruksgjenstander, og vil typisk bli plassert i bygg og lokasjoner som er åpen for publikum, slik som fjellsprengningsmuseet, smia, bensinstasjonen eller Engerodden skysstasjon. Dette gjøres etter avtale med giver.

Alle henvendelser om gjenstander og annet til samlingen skal skje til Inntak.nvm@vegvesen.no

Vi takker for alle henvendelser!

Vinterferie på Norsk vegmuseum, feb/mar/2021 - Norsk vegmuseum

February 20, 2021 @ 10:00 AM

Norsk Vegmuseum
Hunderfoss vei 757, 2625 Fåberg

VINTERFERIEPROGRAM 2021 20. februar–7.mars

NORSK VEGMUSEUM OG NORSK KJØRETØYHISTORISK MUSEUM Åpent 10-15 (hver dag)

Museumsbyggene er åpne alle dager i vinterferien, og kan by på utstillinger om veghistorie, kjøretøyhistorie og en ny utstilling om norske rariteter. Det er også museumsbutikk og barneaktiviteter.

DEMONSTRASJON AV GAMLE SNØFRESERE

Kl 12­–14 (ons–fr>

)

I vinterferien blir det prøveoppstart og demonstrasjon av gamle snøfresere. Se og hør hvordan man vedlikeholdt vintervegene i gamledager.

LYSAKER GJESTGIVERI

Åpent 12 –16 (lør–søn)

Kaféen på museet er åpent i helgene med kaffe, enkel servering og afternoon tea. Se mer om Lysakers tilbud her.

GAPAHUK OG AKEMULIGHETER

Hele dagen

Museumsparken er åpen hele døgnet, det er gapahuk og mulighet for aking av besøkende i vinterferien.

Bommen på parkeringsplassen går ned kl. 20.00

Hastighetskurs for Bilcross/Crosscart/Rallycross på Hell, mar/2021 - NMK Hell Motorsport

March 02, 2021 @ 6:15 PM

Det vil bli avholdt hastighetskurs for Bilcross, Crosscart og Rallycross den 2. mars klokken 18.15 på NAF-senteret ved Lånkebanen.🏎😎

Vi tar smittevern på alvor og man MÅ derfor melde seg på, ved å sende en PM til NMK Hell motorsport. Det er begrensede antall plasser!

Som følge av covid-19 må man være bosatt i Stjørdal kommune for å kunne delta.

For bilcross og rallycross kan alle som fyller 14 neste år eller eldre delta og for crosskart kan de som fyller 6 neste år eller eldre delta. Del gjerne videre så vi får rekruttert mange nye juniorer til sporten.😁💪

🏻

Velkommen til en smittefri kveld😊 Hilsen NMK Hell Motorsport

Konferanse med premieutdelinger på Sundfossen, mar/2021 - Asker og Bærum Motorsport

March 06, 2021 @ 12:00 AM

Vi planlegger konferanse med premieutdelinger lørdag 6. mars 2021. Konferansen avholdes på Sundhaugen i Vestfossen

Kjøretur i Moss, mar/2021 - Mossemoppa

March 17, 2021 @ 5:00 PM

Aktivitetsplan for Mossemoppa 2021 Med bakgrunn i den aktuelle situasjonen med pandemi og usikkerhet rundt dette er det kun lagt opp til aktiviteter utendørs for 2021. Styret vil vurdere situasjonen utover året slik at vi kan få avholdt generalforsamling. Håpet er også innendørsaktiviteter til høst/vinter 21/22. Tidspunkt for planlagte aktiviteter er kl. 18.00. (unntak i mars) Frammøte om ikke annet er fastsatt MOMFs lokaler i Vogtsgt.11, 1532 Moss 17.mars Kjøretur med mopper og annet moro, fremmøte kl. 17.00

Veteranskutertreff Haltdalen, apr/2021 - NMK Gaula Motorsport/Haltdalen Motorsportsenter

March 20, 2021 @ 10:00 AM

NORGES STØRSTE VETERANTREFF FOR SNØSCOOTER? 🏁😄

Vi tror ihvertfall vi ligger rimelig høyt på lista med fjorårets suksess der vi var over 50 veteranskutere🤩 Så nå ønsker vi for 4. år på rad velkommen til veteranskutertreff i Haltdalen!

Påmelding fra 10:00-11:00. Påmeldingsavgift 200,- per deltaker. Fri inngang for tilskuere. Det vil bli kåring av Best in show - her spiller antrekk, opptreden, skuter mm. inn på bedømmelsen.

I år som i fjor får vi et forrykende show med dragrace. Klassene vi kjører er 1 sylinder og 2 sylinder🏁. Påmelding ved innsjekk.

Det blir rebusløp ute i offroadløypa med forskjellinge oppgaver for hele familien. Påmelding ved innsjekk.

Det blir kiosksalg, grill og bålkaffe.🌭🍔☕ Har du en klassiker som ikke er veteran enda, er du selvfølgelig også hjertelig velkommen til å delta på arrangementet. Børst støvet av maskinene, finn fram grilldressen og sett snuten mot Haltdalen lørdan 20.mars!

Dette blir moro!

# 3 Autopia Expo Stavanger, apr/2021 - Autopia Expo

April 09, 2021 @ 11:30 AM

View all dates for this event

Vestlandets største motormesse, som var en suksess i 2019, er på plass i 2021.

'

AGM Week, feb/2021 - Alf Graarud Motor AS - Sarpsborg

April 12, 2021 @ 10:00 AM

Hold av 12-17. april for da arrangerer vi som tidligere år AGM Week med prøvekjøringer, mange nyheter og gode tilbud i butikken vår på Borgenhaugen, Sarpsborg. Vi legger ut mer informasjon om arrangementet, fullstendige åpningstider og hvilke modeller som blir tilgjengelig for prøvekjøring, når det nærmer seg. Følg med på Facebook og vårt nyhetsbrev.

Kjøretur i Moss, apr/2021 - Mossemoppa

April 14, 2021 @ 6:00 PM

Aktivitetsplan for Mossemoppa 2021 Med bakgrunn i den aktuelle situasjonen med pandemi og usikkerhet rundt dette er det kun lagt opp til aktiviteter utendørs for 2021. Styret vil vurdere situasjonen utover året slik at vi kan få avholdt generalforsamling. Håpet er også innendørsaktiviteter til høst/vinter 21/22. Tidspunkt for planlagte aktiviteter er kl. 18.00. (unntak i mars) Frammøte om ikke annet er fastsatt MOMFs lokaler i Vogtsgt.11, 1532 Moss 14. april Kjøretur med mopper og annet moro, fremmøte kl. 18.00

Hokksund Sprinten Hokksund, apr/2021 - KNA Drammen

April 15, 2021 @ 12:00 AM

OBS:

  • Se arrangørens hjemmeside for oppmøtested, program og nøyaktige tidspunkter.

Fra Rally Monte Carlo Historic 2020, apr/2021 - Terje og Otto forteller - Soon Automobil Club - UTSATT

April 15, 2021 @ 7:00 PM

Terje Baardseth og Otto Backe kjører også i år Rally Monte Carlo Historic. 15. april 2021 kommer de og forteller fra årets Rally. Dette møte er verdt å få med seg.

Oppmøte: Porsche Center Son, Brevikbråteveien 33, 1555 Son

# 2 - Street Food Norway i Hamar, apr/2021 - Street Food Norway

April 16, 2021 @ 12:00 PM

View all dates for this event

Mer informasjon kommer snart

We recommend: