Innsamling til Toaletter på Espa idrettsplass. Tajet, sep/2022 - Turbokjerra Veteranklubb

September 15, 2022 @ 12:00 AM

Toalettløsning på Espa idrettsplass Tajet ønskes! BLI MED PÅ SPLEISEN! Etter suksessen med å samle inn midler til b.l.a. bedre adkomst for rullestolbrukere til Espa idrettsplass i fjor, håper vi å samle inn penger til et helårs toaletttilbud på idrettsplassen, slik at det blir lettere å ha flere arrangementer på plassen, og tilrettelegge for at flere klubber og brukere skal kunne ha arrangementer.

Få veteranbilen Kari tilbake til Andøy, okt/des/2022 - Veteranbillaget Kari

October 02, 2022 @ 12:00 AM

Ok, da prøver jeg på nytt med innlegg og deling av en spleis.

Veteranbilen Kari, en A-Ford kjøpt fra forhandler i Trondheim 1929 av Kristianne Andersen Rabben og Johanne Rabben på Andenes i Vesterålen. Bilen ble brukt som disponent-bil for salg av "Kari" margarin og fikk dermed tilnavnet sitt. På folkemunne het bilen alltid Kari. Bilen ble etterhvert drosje, og var dette i noen år.

Som de fleste A-Forder fikk den også kappet av seg halve skjønnheten, og ble ombygd til lastebil. Etter ombygging var Kari brukt til gårdsbil og levde ett strevsomt liv med torvkjøring og høy-onne på en lokal gård, men enda på Andøya.

Kari endte sin drift på låven på gården og gikk over til å være barnas lekeplass når det regnet ute. Kari fikk der mange drømme-turer rundt omkring i den imaginære verden sammen med barn som brukte sin fantasi til reisemål.

På 90-tallet var det en lokal verksmester som fikk overta den veldig slitne vogna, og satte igang en enorm restaurerings og tilbakestillingsjobb. Kari ble like lekker som da hun i 1929 kom til Andøya. Verksmesteren flyttet til Harstad-området, og bilen ble med på lasset. Nå når verksmesteren er gått bort, er Kari til salgs, sammen med mye dokumentasjon om bilens liv.

Og da er vi ett gjeng som har starta Veteranbillaget Kari, og ønsker å kjøpe den historisk viktige bilen tilbake til Andøya, der vi tenker den hører hjemme. Der skal den aktivt benyttes som historieforteller og kulturskatt i kommunen. Selger av bilen har gitt oss god tid og tolmodig venta på att vi skulle få etablert veteranbillaget med orgnr, vedtekter og alt som må til. Hun syns det er stas at bilen ønskes hjem.

Støtt gjerne spleisen vår hvis du vil hjelpe Kari hjem 🙂

Flotte bilkalendere for 2023 selges nå!, okt/nov/2022 - RallyRuth.com

October 03, 2022 @ 12:00 AM

Da var 11 biltreff kalendere klare til salgs.

50 talls, amcar, amcar2, camaro, chevrolet, pick up, mopar, rod, van, mazda og veteranbiler. Alle forsidene er her.. resten av bildene finner du med å trykke på linken www.rallyruth.com

Som alltid må jeg ta forhåndsbestilling og betaling, siden jeg må samle inn for å betale trykkeriet.

Kontakt meg her på fb, eller på 901 65 056, post@rallyruth.com

30x40 cm, store og tunge kalendere med skikkelige ark. Pris kr 250,- + porto fra kr 140,- Kan også leveres fredag 28. eller lørdag 29. oktober på Oslo Motorshow. De fleste bildene er fra biltreff i 2022.

.

www.rallyruth.com som står over bildene er ikke med i kalenderne selvfølgelig..:-)

Overskuddet av salget går til videre drift av rallyruth.com som vanlig. Ta kontakt om du vil bestille snarest..

mail post@rallyruth.com, tlf 90165056 eller facebook.

AMCAR finansiering av bilkjøp til våre medlemmer. okt/2022 - AMCAR Finansiering

October 16, 2022 @ 12:00 AM

Som medlem i AMCAR kan du låne med pant i bilen, uansett bilmerke. Be om tilbud fra oss!

Les mer på www.amcar.no eller ring oss på telefon 72 89 60 00.

Betingelser: Egenkapital 35%, nominell rente 4,10%, eff. rente 6,169%

Eksempel kjøpesum: kr. 226949,-. Lånesum: kr. 150000, egenkapital: kr. 80000 (5 år). Terminbeløp: kr. 2865,-, Rentekostnader: kr. 16477,-, Kredittkostnader: kr. 24177,-, Etablering: kr. 2000,-, Tinglysning: kr. 1051,-, Termingebyr: 95,-, inkludert. Totalt kr. 174177,-.

Nyåpning på Down on the Farm. Vestby, nov/2022 - Classic Garage AS

November 01, 2022 @ 10:00 AM

Fra 1. november er vi klare. Ingen faste åpningstider, men vi er tilgjengelig alle dager mellom 09:00-21:00. Avtal visning på tlf 900 33 100. Alle tilgjengelige biler ligger på Finn og vår nettside www.cgarage.no

Ta turen innom oss for en hyggelig bilprat med likesinnede, litt råd og vink.

Tomta må ryddes så biler må selges. Hemnes i Høland, nov/2022 - Alf Hammer

November 03, 2022 @ 12:00 AM

Alf Hammer på Hemnes i Høland må rydde tomta si for bilvrak og annet.

Det står et halvt dusin Olds Toronado og et halvt dusin Cadillac Eldorado der som ikke er så værst.

Noen interesse for dette så kontakt ham på mobil 907 01 964

Adresse: Gukilveien 224, 1970 Hemnes

NMCU på Nasjonalt Forum for MC-sikkerhet. nov/2022 - Norsk Motorcykkel Union

November 03, 2022 @ 12:00 AM

Denne uken har NMCU deltatt på Nasjonalt Forum for MC-sikkerhet. Temaet var status på tiltakene i Nasjonal tiltaksplan for trafikksikkerhet på vei 2022-2025, der NMCU er involvert i en rekke tiltak. Vi fikk presentert status på våre tiltak, og hørt hva de andre aktørene jobber med.

NMCU er involvert i følgende tiltak: - Forebygging av ulykker der motorsyklister kjører i følge - Tiltak rettet mot motorsyklister i alderen 45 – 54 år - Befaringer og inspeksjoner med fokus på MC-kritiske vegforhold

I tillegg samarbeider vi med forhandlerforeningen (NMCF) om ett tiltak: - Informasjon til kunder ved kjøp av hjelm og sikkerhetsbekledning

Vi setter stor pris på interessen, og det gode samarbeidet med de andre interesseorganisasjonene og myndighetene i arbeidet for at vi skal kunne ferdes trygt på veiene i Norge.

Oppdatering på EAC Bilhistorisk Senter! Sørum, nov/2022 - EAC Eiendom AS

November 05, 2022 @ 12:00 AM

Etter tusenvis av dugnadstimer er ildsjelene i ferd med å realisere et unikt bygg. Uten å nøle mener de at det vil gjøre Romerike en turistattraksjon rikere.

Helt siden 1988 har tanken om å samle de amerikanske bilene i et bilsenter kvernet i hodet til president Jack Tveter og de øvrige medlemmene i Eight Amcar Club (EAC). I fjor sommer startet byggingen, og nå er det unike senteret godt synlig i Knattendalen i tidligere Sørum kommune.

– Det ligger allerede en god porsjon dugnadsinnsats bak prosjektet. Også folk vi ikke kjenner, men som har en tilhørighet til bygda, kommer innom og spør om det er noe de kan hjelpe til med. Antallet som stiller på dugnad, varierer fra 15 til om lag 25, sier Tveter.

Gjenskaper bygate Første byggetrinn er på 4.300 kvadratmeter fordelt over to etasjer, pluss en hems. I underetasjen skal det gjenskape ei bygate kalt Studebaker Street etter et av bilmerkene klubben samler.

– Der vil det bli et gammeldags bilverksted med biler som skal restaureres, bensinstasjon med rampe, bilhoggeri og passende landskap. Vi skal gjenskape noe av tiden fra 40-, 50- og 60-tallet, sier Jack Tveter entusiastisk.

Ungdomsverksted I underetasjen blir det også avsatt vel 300 kvadratmeter til eget ungdomsverksted. – Vi har i to–tre år hatt sju gutter i 14–15 årsalderen hos oss gjennom et samarbeid med Lions i Sørum, fylkeskommunen og Nav. De har vært lei skolen og gjort en utrolig fin jobb her. Vi håper vi kan utvide avdelingen til å bli større og at noen av disse gutta kan drive senteret videre.

Presidenten legge ikke skjul på at ildsjelene snart trenger avløsning. – Vi har holdt på i snart 45 år, og på den tiden er de fleste av oss blitt 45 år eldre. Vi håper at gutta jeg nevner kan overta rattet i en tid da det snart ikke lenger finnes bremsebånd og bremsepumper på bilene. Nå går bilene på automat og kan kjøre som en radiobil

«Diner» og bibliotek I første etasje blir det bilutstilling, restaurant, eller «diner», som amcarfolket helst sier, samt bibliotek. I andre etasje, eller hemsen, blir det møterom og kontorer.

– Det gamle huset vårt blir stående som en integrert del av det bilhistoriske senteret. Det er her sjela ligger, sier Jack Tveter.

Det bilhistoriske senteret er kostnadsberegnet til 35 millioner kroner. Ved hjelp av utstrakt dugnadshjelp håper man å komme ned til 20 millioner kroner. Målet er åpning av senteret med 150–160 biler i løpet av året.

– Vi har lenge håpet på åpning i juni eller juli. Det kan fortsatt være mulig, men prosjektet er veldig arbeidskrevende og vi gjør mye for å holde kostnadene nede. Da går tiden fort, så vi nøyer oss fortsatt med å si at vi skal åpne i løpet av året.

– Unik samling Når dagen kommer, mener Jack Tveter at Romerike vil være en turistattraksjon rikere. – I dag stopper folk stort sett bare for å se Eidsvollsbygningen. Romerike har mye mer å by på, og det bilhistoriske senteret vil også bidra til å sette regionen på kartet. Vi har hentet biler gjennom seks år og råder i dag over 426 biler med merker som ikke havnet innenfor folden til General Motors og Ford. Vi sitter med en samling vi er alene med på verdensbasis. Blir verden normal igjen, bør dette bygget få turistene til å stoppe, sier Jack Tveter.

– Hva med neste byggetrinn? – Det blir en forlengelse av bygget for å få plass til enda flere biler, men det er satt på vent, sier amcar-presidenten.

Fakta Eight Amcars Club ble stiftet i 1977 for å ta vare på åtte amerikanske merker som tapte kampen mot de store.

I dag er det ni merker: Soto, Kaiser, Frazer, Henry J, Hudson, Nash, Packard, Studebaker og Willys. Siden 1988 har ildsjelene jobbet for å lage et bilhistorisk senter i Knattendalen i tidligere Sørum kommune.

Senteret skal stå ferdig i løpet av året.

Volvo søkes til ny utstilling. Hunderfossen, nov/2022 - Norsk Vegmuseum

November 08, 2022 @ 12:00 AM

Volvo søkes! Norsk kjøretøyhistorisk museum på Lillehammer skal fornye utstillingen og bytte ut en del objekter. I den forbindelse søker vi en Volvo Amazon og /eller en Volvo i 140-serien. Biler med norsk historie og urestaurerte originalbiler står øverst på lista. Både kjøp og innlån kan være aktuelt.

Ta kontakt med Åsmund J. Sletten på kjøretøymuseet hvis du har noe som kan være aktuelt. Ring på 91 77 38 99 eller send e-post til aasmund.sletten@vegvesen.no

Kommunikasjonsleder søkes til LMK. Frist: 10.12. 2022 - Landsforbundet av Motorhistoriske Kjøretøyklubber

November 08, 2022 @ 12:00 AM

Kommunikasjonsleder i Landsforbundet av Motorhistoriske Kjøretøyklubber

Arbeidsgiver: Landsforbundet av Motorhistoriske Kjøretøyklubber (LMK) Stillingstittel: Kommunikasjonsleder Frist: 10.12.2022 Ansettelsesform: Fast

Vi søker; En selvstendig person som skal ha en sentral rolle i å drifte og utvikle forbundets nettsider og profil på sosiale medier, herunder også pressemeldinger og nyhetsbrev. Stillingen vil bli tillagt en god del arbeid med kommunikasjon mellom LMK og medlemsklubbene, og de vil også påløpe en hel del reisevirksomhet i form av klubbesøk og oppfølging av ulike prosjekter og kampanjer. Promotering og utvikling av LMK-forsikring ut mot medlemsklubbene, vil også stå sentralt. Mye av reisevirksomheten finner sted på kveldstid og i helger.

Stillingen vil også bestå av og representere organisasjonen utad i møter med andre organisasjoner samt politisk arbeid for å oppnå forbundets mål fastsatt i gjeldende Strategi- og Handlingsplan.

Ønskede Kvalifikasjoner; Utdanning fra fortrinnsvis høyskole/universitet og/eller annen relevant arbeidserfaring, samt god muntlig og skriftlig fremstillingsevne. Kunnskap om eller bakgrunn fra medier/markedsføring, forsikringsformidling og politisk erfaring – er en fordel. Gode it-kunnskaper er påkrevet. Kjennskap til eldre kjøretøy og det motorhistoriske miljøet er også et plusspunkt, men ikke et krav.

Det forutsettes at søkeren liker å jobbe selvstendig med prosjekter med et ønske om å videreutvikle organisasjonens profil og synlighet. Samarbeidsevne og evnen til å arbeide i team vil bli tillagt vekt. ***

Kommunikasjonslederen vil være ansvarlig overfor generalsekretæren og vil bli pålagt administrative oppgaver. Lønn og tiltredelse etter avtale.

Om arbeidsgiveren: Landsforbundet av Motorhistoriske Kjøretøyklubber (LMK) er en landsomfattende sentralorganisasjon for p.t. 152 motorhistoriske kjøretøyklubber. Disse utgjør en medlemsmasse på om lag 50.000. Forbundet regnes som en ideell kulturvernorganisasjon, og arbeidet er rettet inn mot vern og tilrettelegging for fortsatt bruk og ivaretakelse av motorhistoriske kjøretøyer. LMK er tilknyttet og samarbeider med en rekke organisasjoner og offentlige instanser, som blant annet Statens Vegvesen, Norges Kulturvernforbund, Opplysningsrådet for Veitrafikken og FIVA – for å nevne noen.

Administrasjonen holder til sentralt i Oslo i et faglig og spennende miljø på Kulturvernets Hus. For tiden har LMK 2 årsverk.

Nettverk: Facebook Sektor: Organisasjoner Lederkategori: Leder Sted: Øvre Slottsgate 2B, 0157 Oslo Bransje: Bil, kjøretøy og verksted, Ideelle organisasjoner, Kunst og kultur Stillingsfunksjon: Kontor og administrasjon, PR og informasjon Arbeidsspråk: Norsk

Landsforbundet Av Motorhistoriske Kjøretøyklubber Spørsmål om stillingen:

Kontaktperson: Stein Christian Husby Stillingstittel: Generalsekretær Telefon: 22 41 39 00 Mobil: 465 08 165

Denne annonsen har FINNs "Enkel søknad" Hjemmeside Flere stillinger fra Landsforbundet Av Motorhistoriske Kjøretøyklubber

Annonseinformasjon FINN-kode 280237480 Sist endret 8. nov. 2022 13:44

Befaring av Fylkesvei 42 mellom Skei og Tonstad i Agder nov/2022 - NMCU

November 10, 2022 @ 12:00 AM

NMCU har gjennomført en befaring med tanke på MC-sikkerhet av strekningen mellom Skei og Tonstad i Agder, sammen med representanter for Agder fylkeskommune som selv kjører motorsykkel. Befaringen er en del av arbeidet i MC-forum i fylket, der NMCU er representert, sammen med Agder fylkeskommune, Statens vegvesen og Agder politidistrikt.

Flere steder på strekningen ble det funnet potensielle farer for motorsyklister, som er beskrevet i rapporten fra befaringen.

Les hele rapporten på NMCUs nettsider

Kjøp lodd og vinn en sportsbil! nov/2022 - Norsk Sportsvogn Klubb

November 12, 2022 @ 12:00 AM

Kjøp lodd og vinn en sportsbil! Klubben har kjøpt en strøken Mazda MX5, som har blitt servet og gitt den siste finish. Det er en 2008-modell som har gått ca. 84.000 km.

Trekningen finner sted på kommende Vårmønstring, og loddsalget er begrenset til 2.000 lodd. Men salget er allerede i gang.

Lodd kan kjøpes slik: For å få loddene betryggende registrert, sender du en mail med navn, telefon og det antall lodd du skal ha. Enten til Petter Huse eller Liv Johannessen. Henholdsvis på: huse.petter@gmail.com liv@gazoline.no

Prisen er kr 100,- per lodd og du betaler med Vipps til 94118.

FEMA undersøkelsen MC-folket bør svare på. nov/2022 - NMCU

November 16, 2022 @ 12:00 AM

FEMA gjennomfører en undersøkelse om bruk og definisjon av veteranmotorsykler. De vil gjerne vite hva du tenker om saken! Undersøkelsen avsluttes 2. desember.

Survey on historic motorcycles

FEMA survey on the use and definition of historic motorcycles.

In rules and regulations for (for example) periodical technical inspections and for emission zones we see different definitions of what a historic motorcycle is.

FEMA, the Federation of European Motorcyclists’ Associations, wants to know how you feel about this subject.

Please take a few minutes to fill out this survey and make your voice heard!

This survey will close on Friday 2 December 2022.

http://www.femamotorcycling.eu/survey-on-historic-motorcycles/?fbclid=IwAR0o_1gJj8Kd-_mDpxhUiLN4nVCZcoqdoOSNUk-dH4JAjmqT_r83QZBkyqA

Trackday julegavetips på kjøring med hurtige biler. nov/2022 - Trackday.no

November 17, 2022 @ 12:00 AM

Gi far noe mer spennende enn sokker 🎁 Kjøp og motta gavekort på under 2 minutter ✅ Å kjøre drømmebilen er en opplevelse som skaper minner for livet

En kjøreopplevelse er den perfekte gaven til små og store 🎁 👉 Kjør selv fra du er 18 år (førerkort) 👉 Du kan sitte på som passasjer fra du er 10 år Kjøp og motta gavekort på under 2 minutter ✅ NB! Tidsbegrenset tilbud - få inntil 33% rabatt nå i november!

Rekordmange førerprøver på motorsykkel i 2022! nov/2022 - NMCU

November 17, 2022 @ 12:00 AM

Aldri før har så mange gjennomført førerprøve på motorsykkel i en sesong hos Statens vegvesen. Interessen for motorsykkel er stor, og vi gleder oss til å se mange nye motorsyklister på veien neste sesong! NMCU gratulerer alle nye motorsyklister!

Ta godt vare på de nye, og sørg for at de føler seg velkommen på veien og blant likesinnede.

Salg fra militært overskuddslager. Hellerudsletta, nov/2022 - www.overskuddsmateriell.no

November 19, 2022 @ 10:00 AM

Militært overskuddsmateriell - Hellerudsletta - X meeting point.

Det selges store mengder materiell fra Forsvaret i Norge, fra de fleste Nato-land, sivilforsvaret, politi, vegvesen, brannvesen, samt store industriselskaper over hele Europa.

📍 Kragerudveien 50, 2013 Skjetten 📆 Åpent f.o.m. 19 november t.o.m 29. november 🕟 Åpent man-fre kl.11-19 | lørdag kl.10-16

Vi selger feltjakke/bukse/skjorte, liggeunderlag, ulltepper, feltstøvler, fotposer, ryggsekker, Petromax, vanntette pakksekker, kikkerter, regntøy, ullundertøy, ullgenser, ullsokker, ledlykter, hodelykter, termobeholder, teltovner, presenninger, verktøy, sivile jaktdresser, masse sivilt turutstyr, + masse masse mer.

Det er mulig å betale med bankkort, kredittkort og kontanter. Tlf. 32 27 03 45 http://www.overskuddsmateriell.no/oslo-hellerudsletta

Julemarked i Eiken, nov/2022 - Nostalgilåven AS

November 26, 2022 @ 1:00 PM

Også i år blir det trivelig julemarked med god julestemning 1 helg i advent her. Lørdag og søndag kl. 13-17 . Variert utvalg av selgere/ varer, og salg av mat. God plass inne til å sitte.

Sett av denne helgen til å handle kortreist julegaver, og få skikkelig julestemning 😊

Jule/Nyttårskjøring. Sørumsand, des/2022 - Tertitten/Urskog-Hølandsbanen

November 27, 2022 @ 10:45 AM

View all dates for this event
Reis deg til julestemning med Tertitten. Billetten din inkluderer togtur, gløgg og pepperkaker samt en tur med hest og vogn! Og kanskje kommer nissen...

Igjen kan vi invitere til ekte julestemning fra gamledager med damptog gjennom vinterlig landskap. Drøm deg vekk i skumringen med historiske vogner varmet opp med vedovner, lune tepper og tente parafinlamper.

Togturen går tur/retur Sørumsand/Fossum. På Fossum stasjon blir det en pause med utdeling av pepperkaker og gløgg, og kanskje kommer nissen? Det hele tar ca. 75 minutter.

På Fossum er det også mulig å få en tur med hest og slede/vogn. Turen er inkludert i togbilletten og man rekker en tur i pausen.

Avgang fra Sørumsand kl. 10:45. 12:15, 13:45 og 15:15.

Mer informasjon og billetter finner du her: http://mia.no/tertitten/julekjoring-2022?ref=28 NB! Kun forhåndssalg av billetter via Tertittens hjemmeside.

Juletog med diesel og teak. Krøderen, nov/2022 - Krøderbanen

November 27, 2022 @ 1:30 PM

Søndag 27. november kjøres juletog på Krøderbanen, og det blir julegrantenning på Krøderen stasjon. Dette blir en stemningsfull innledning på adventstiden!

Juletoget kjører tre turer til Kløftefoss og tilbake til Krøderen stasjon. Årets tog vil bli kjørt med diesellokomotiv og historiske vogner.

På stasjonen vil Krøderen Velforening servere gløgg og pepperkaker til de reisende med juletoget. Mellom andre og tredje avgang for juletoget inviterer velforeningen til julegrantenning på Krøderen stasjon kl. 16.00. Det blir gang rundt juletreet, og kanskje kommer også nissen på besøk?

Merk at alle togbilletter må kjøpes på forhånd på grunn av begrenset antall plasser. Billettsalget åpner fredag 11. november kl. 11.00.

fra Krøderen 13.50 15.00 16.45 til Kløftefoss 14.03 15.13 16.58 fra Kløftefoss 14.20 15.30 17.15 til Krøderen 14.32 15.42 17.27

Nærmere informasjon om juletogene er lagt ut på nettsidene våre: http://njk.no/sesongprogram/juletog

Studebakerregisterets førjulsmøte. Moss, nov/2022 - Studebakerregisteret

November 30, 2022 @ 6:00 PM

Vi kan i år heldigvis samles i "Studebakerrommet" i Moss og Omegn Motorhistoriske Forenings (MOMF) lokaler i Vogts gate 11 i Moss, til vårt årlige førjulsarrangement. Det blir informasjon om klubben og registeret, en billedkavalkade fra året som har gått, info om LMK og LMK-forsikring, og hyggelig samvær. MOMF har dessuten kiosken åpen. Vær hjertelig velkommen! Hilsen styret.

Onsdag 30. november kl 1800 og utover i Studebakerrommet i MOMFs lokaler i Moss: Førjulsmøte med foredrag og litt god mat.

We recommend:

Events